Uncharted és una sèrie de videojocs creada per Naughty Dog i distribuïda per Sony Computer Entertainment. El primer joc, Uncharted: El tresor de Drake, va sortir a la venda el 20 de novembre de 2007, en exclusiva per PlayStation 3.

Uncharted: El tresor de Drake (en anglès Uncharted: Drake ‘s Fortune), és un videojoc d’acció i aventura. Desenvolupat per l’empresa Naughty Dog, i publicat per Sony Computer Entertainment per a la consola PlayStation 3. Una continuació per al joc SER Llançada el 8 de novembre de 2007, en PlayStation Network. Aúnque als EUA es va fixar data per al 19 de novembre, va ser Llançada el dia 16 en unes àrees seleccionades. El subtítol El Tresor de Drake és una referència a el famós explorador i pirata Sir Francis Drake i el mite sobre super tresor. En el joc, els jugadors assumeixen el paper de Nathan Drake, un caçador de Tresors a el més pur estil d’Indiana Jones que afirma ser el descendent de l’famós corsari. El Tresor de Drake és el primer joc en la sèrie Uncharted i Disposa de 3 seqüeles i un spin-off: Uncharted 2: El regne dels lladres, 1 que gira al voltant de l’els viatges de Marco Polo, Uncharted 3: La traïció de Drake, 2, que gira al voltant de les investigacions de TE Lawrence, Uncharted 4: el desenllaç de l’lladre i el spin-off Uncharted: el llegat perdut, que narra les aventures de Chloe i Nadine en esdeveniments posteriors a la quarta entrega.
Uncharted 2: El regne dels lladres, titulat originalment Uncharted 2: Among Thieves, és un videojoc d’acció-aventura en tercera persona per PlayStation 3 i PlayStation 4 Desenvolupat per Naughty Dog i publicat per Sony Computer Entertainment.2 Es la secuelar de el joc de 2007, de la MATEIXA saga, Uncharted: el tresor de Drake i la continuació prevista d’el Mateix es Uncharted 3: la traïció de Drake. Oficialment presentació en una de les edicions de Game Informer, el joc va sortir a la venda el 13 d’octubre de 2009 a Norteamérica.3 La data de sortida per Europa va ser el 16 d’octubre del 2009.
Uncharted 3: La traïció de Drake, titulat originalment Uncharted 3: Drake s Deception, és el tercer videojoc d’acció-aventura de la sèrie Uncharted; a l’igual que sobre anteriors lliuraments és d’ús exclusiu per a la PlayStation 3. És un videojoc Desenvolupat per Naughty Dog i publicat per Sony Computer Entertainment. Llançada a l’Mercat Nord-americana l’1 de novembre de 2011. La història se centra Al voltant de Nathan Drake i sumi mentor Victor Sullivan que viatgen voltants de l’món Buscant una llegendària ciutat perduda que Finalment les traurà a la península aràbiga i el vast desert de Rub al- Jali. La llegendària ciutat perduda ha Estat coneguda per diversos nombres, incluyéndo Iram dels Pilars o l’Atlàntida de les Arenes. El joc Agafes com inspiració a l’Personatge de T. E. Lawrence.
Uncharted 4: El desenllaç de l’lladre (en anglès Uncharted 4: A Thief ‘s End), és un videojoc d’acció-aventura en tercera persona, Llançada el 10 de maig de 2016, distribuït per Sony Computer Entertainment i Desenvolupat Naughty Dog exclusivament per PlayStation 4.1 es la secuelar d’Uncharted 3: la traïció de Drake, i el quart lliurament de la sèrie Uncharted. El videojoc SER confirmació con super primer teaser tràiler al novembre de 2013 i després VA SER mostrada en el PlayStation E3 de 2014. El desembre de l’Mateix any, es mostra el primer gameplay de el joc en l’esdeveniment PlayStation Experience; mesos després, al E3 2015, es presenta una demostració de el joc.